Blog, hersenspinsels

Op zoek naar geluk…

Frank Boeijen zingt er zo mooi over. ‘Op zoek naar geluk, in Kronenburgerpark‘. Dat is toch echt maar 3 minuten fietsen vanuit mijn huis. Kat in het bakkie.
Viel dat even tegen hé. Als ik toen wist dat juist die zoektocht naar geluk ervoor zorgde dat ik het niet kon vinden, was mijn proces toch een stuk ‘makkelijker’ gegaan.

Wat streven we toch met z’n allen naar perfectie. Daarover schreef ik al in mijn blog: Tyf op met de killerbody. Maar het gaat verder dan fysieke perfectie. We moeten ook altijd gelukkig zijn! Het leven is mooi! Dus rennen we onszelf voorbij om te voldoen aan het beeld die onze maatschappij als standaard beschouwt.
De moeder van twee, die er zelf altijd perfect uit ziet, genoeg tijd heeft om een vurige relatie met haar hunk van een vent te onderhouden, zelf ook nog eens 4x per week in de sportschool zit, terwijl ze haar eigen miljoenenbedrijf runt en om 18.00 een supergezonde maaltijd voor haar schatjes op tafel heeft staan.
Of de vrouw die na haar modellencarrière medicijnen is gaan studeren en nu de hele wereld over vliegt om kinderen te redden, maar ook nog genoeg tijd besteedt aan haar familie, want #familyfirst en dan ook  nog eens een paar keer  paar jaar op een of ander luxe eiland ligt, met haar sixpack in een bikini die ze nog gesponsord krijgt, want ja, once a model..

Ik word eerlijk gezegd al moe als ik mijn net-getypte zinnen teruglees en me afvraag: Zijn deze vrouwen wel echt gelukkig? Zit geluk hem echt in deze dingen? En zo niet, wat is dan het geheim van geluk?

Waarom zijn we zo druk met het zoeken naar geluk? 

Voor mij werkt het zo: Geluk is geen ultiem doel, het is geen eindpunt. Het komt aanwaaien en waait weer weg. En hoe harder jij er naar toe rent, hoe sneller geluk weer verdwijnt. Af en toe zegt geluk je gedag en dan mag je er gewoon heel erg van genieten.

Ook al werken we er nog zo hard aan, je zal nooit altijd gelukkig zijn. In plaats van geluk als doel te stellen, tel je geluksmomenten. Dat zijn de momenten die er toe doen.

Als je altijd aan het sprinten bent, zal je voorbij racen aan geluk.
Verlangzaam, dan is geluk dichterbij dan je denkt! (of niet, want je moet lekker doen wat jij goed voelt voor jou, HA!)  #wateenmooimensbenje #jajija 

 

Vorige bericht Volgende bericht

Wat je misschien ook wel leuk vindt

1 Bericht

  • Reageer sarah 12 december 2017 op 15:47

    heel erg waar, het is de kunst om die kleine momenten van geluk te gaan herkennen en ze als groots te ervaren!

  • Laat een bericht achter