Blog, Pilates

Studio Kota | Een sprong in het diepe

Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst een pilatesstudio binnenstapte had ik geen idee dat deze vorm van bewegen mij zo zou veranderen. Ik was 18 en was flink geblesseerd aan mijn onderrug. Ik ben hypermobiel, handig als dansdocent zou je zeggen, maar het is en blijft een grote uitdaging om daar mee om te gaan. Mijn SI-gewrichten waren het er op een dag gewoon echt niet meer eens en besloten zich helemaal vast te zetten. Resultaat? Ik kon niet meer lopen, zitten en liggen. Laat staan dansen!

Na flink wat manuele therapie ging bewegen weer een beetje en hop daar lag ik op de reformer. De reformer is één van de apparaten die Joseph Pilates ontwikkeld heeft, maar daarover later meer. Langzaam maar zeker werd ik steeds sterker en kon ik steeds beter bewegen op een juiste manier. Pilates laat je BEWUST bewegen. Voor mij een echte eye-opener. Na een paar jaar privé-les stroomde ik door naar de matlessen.

Toen ik besloot naar NYC te verhuizen was het dan ook heel logisch om daar mijn pilatesbevoegdheid te gaan halen. Bij Dance New Amsterdam volgde ik een intensief traject bij Teri Lee Steele. Na 4 maanden observeren, stage en twee pittige examens, kon ik mezelf dan eindelijk pilatesdocent noemen.

Toen ik terug kwam in Nederland startte ik met een uurtje pilates in Lent en gaf ik 1 dag in de week les op het Universitair Sport Centrum. Maar inmiddels is het bijna 3 jaar geleden dat ik naar New York vertrok en het is tijd voor de volgende stap: Een eigen studio!
De ruimte onder Make My Day kwam zomaar op mijn pad. Ik was aan het shoppen en raakte aan de praat met Julie, die mij enthousiast vertelde dat ze nog een kelder had onder haar pand. Ik besloot die sprong in het diepe te wagen en nu is Studio Kota een feit! Een super spannend maar ó zo leuk feit!
29 augustus is de grote opening en tot die tijd ben ik nog heel hard aan het klussen!
Op facebook en instagram hou ik jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelen.

Tot snel bij Studio Kota!

-X-
Claudia

 

Volgende bericht

Wat je misschien ook wel leuk vindt

Geen berichten

Laat een bericht achter