Blog, hersenspinsels, Pilates

Tyf op met de Killerbody!

Al een tijdje zit ik me te bedenken wat ik toch moet met ‘mijn blog’. Geloof me, ik heb genoeg gedachtes per uur om boeken mee te vullen, maar toch houdt iets me tegen deze te delen met de wereld.

Een wereld die online, wat mij betreft, vooral gekenmerkt wordt door het streven naar perfectie.
Het perfecte leven, de perfecte koffie, de perfecte haarkleur, de perfecte body.
Ik begon steeds meer een afkeer te krijgen naar ‘het online leven’. Het gaat er vooral om hoe je er uit ziet.
Een perfect lijf is een lichaam wat er perfect uitziet, een sixpack, een taille, maar het liefst wel nog grote borsten en mooie ronde billen, zonder cellulitis uiteraard.
Ik mis in deze kijk op een perfect lichaam toch een heel belangrijk ding. Hoe komt het toch dat we kijken naar het lichaam als een prestatie, maar we vergeten om ons lekker in ons vel te voelen.
2 jaar geleden had ik zoveel stress, ik kon er niet van eten, maar MAN, wat voldeed ik aan de richtlijnen van ‘the perfect body’. Ik was strak, afgetraind en voelde me dood en dood ongelukkig. Ik stond op met een gejaagd gevoel, ging er mee naar bed, om er de volgende dag weer mee op te staan. Ik voerde dagelijks strijd met mezelf, met mijn lichaam.

Maar wat is voor mij dan mijn perfecte lichaam?
Mijn perfecte lichaam is een lichaam dat beweegt, dat ik voed met gezonde, verse dingen. Dat ik af en toe trakteer op een massage, omdat ze mij de hele dag draagt. Mijn perfecte lichaam, geniet van het leven, zonder dat ze in de stress schiet als ze de trein in stapt. Mijn perfecte lichaam heeft vertrouwen. Mijn perfecte lichaam heeft een extra vetrolletje sinds ik dolverliefd werd op de man van mijn dromen.
Mijn perfecte lichaam kan sporten, kan heel goed op de bank liggen, geeft aan wanneer ik over mijn grens ga. In mijn perfecte lichaam voel ik me sterk en kan ik de wereld aan!

In mijn studio komen wekelijks ruim 70 mensen, met hun eigen verhaal, hun eigen proces, hun eigen lichaam. Ze werken vol bewustzijn om hun lichaam sterker te maken, zodat ze zich beter in hun vel voelen. Of ze nou maat 36 of 46 hebben. Wat ben ik trots op al deze mensen, die iedere week op het matje liggen. Jullie inspireren me iedere week weer!

Begrijp me niet verkeerd, wat voor mij werkt, werkt niet voor iemand anders. Wat ik eigenlijk wil zeggen is: ga op zoek wat bij jou past! Waar word jij gelukkig van, waar VOEL jij je goed bij! En dan zeg ik: Tyf op met de ‘Killer-body-hype’. Vanaf nu introduceer ik de: Happy Body! en geloof me, die staat IEDEREEN!

 

Vorige bericht Volgende bericht

Wat je misschien ook wel leuk vindt

2 Berichten

 • Reageer Angèle 31 oktober 2017 op 18:28

  Dat heb jij mooi beschreven. Je geeft mij er kracht mee in het proces waar ik op het moment mee worstel, accepteren hoe en wie ik ben. Dank jewel voor je krachtige woorden! Mij help je er mee! Xxx

  • Claudia Penders
   Reageer Claudia Penders 31 oktober 2017 op 23:23

   Dankjewel! Heel fijn om te lezen!

  Laat een bericht achter